Hasil Seni ku dengan Luahan tersendiri

Aku Luah kan seni ku dengan cara ku....seni yang hadir dalam minda ku...aku cuma aku....biar bukan yang terbaik..namun tidak akan berhenti melakukan apa yang aku lakukan baik.

Tuesday, October 13, 2009

Kereta Malaysia dan Kereta Import

Assalamualaiakum kepada semua pembaca blogger amir concept ku ini....hahahaah,,,,apa kabar semua? sori lah lama sudah inda update blog ni...sibuk2 main badil dan sibuk dengan makan, minum dan kerja....topik kali ni mengenai Kereta Malaysia dengan kereta Import.
Kawan saya pernah berkata, jangan beli kereta Malaysia "Kereta Malaysia ni inda tahan lama". Mendengar dari pendapat salah seorang rakan saya itu, saya tidak menyalahkan beliau kerana jika hendak dibandingkan kereta buatan luar dengan buatan tempatan , mestilah kelebihan kepada kereta Import. kereta import yang dikatan mempunyai kualiti yang jauh lebih baik berbanding dengan kereta tempatan.Fakta ini dikuatkan lagi oleh jeremy clarkson seorang penulis dan pengkritik yang pakar dalam bidang permotoran ini..
Beliau berpendapat bahawa kereta buatan Malaysia dan kereta buatan Korea ini sgt "bullshit" , tidak menarik dan pengusaha automobil malaysia dan korea hanya inginkan keuntungan. Namun pada pendapat saya, setiap orang ada persepsi mengapa mereka mengatakan sedemikian. bagi saya, bila ingin memilih kereta, semestinya kita perlu membuat survey...iya! survey....selalunya orang akan survey ( Jenis Kereta, Spec, Harga ). betul...sangat betull....tetapi kenapa masih ada yang ingin membeli kereta malaysia.?jika siapa dapat bagi pendapat?
  • Kurang berkemampuan
  • Sangat-sangat Memerlukan
  • Maintainence rendah
  • Memenuhi Keperluan
ada yang ingin membeli kereta kerana brand..seperti honda, mitsubishi, ferrari, dan sebagainya....sehinggakan ada yang sanggup ikat perut untuk membelinya kerana ingin memiliki kereta tersebut..pada saya. membeli kereta jangan membebankan diri. saya rasa kereta malaysia tidak lah seteruk seperti yg dikatakan oleh jeremy, banyak rakan saya yang masih memakai kereta buatan tempatan, namun sudah bertahun2 dipakai, kereta mereka masih dalam keadaan baik dan cantik. seperti jiran di bawah rumah saya(lol)..beli Honda City .sekalinya Licking....lol...bocor sana lah ..sini lah...Kereta Import lah katakan...semua ini dari kita sendiri...Import atau tempatan...jika kita menjaga kereta kita dgn baik....dengan duit yang halal, insyaallah..kita akan merasa berkat memiliki kereta tersebut. bagi saya...sesiapa yang mampu , bolehlah membeli Import..bagi yang kurang mampu...fikir2kan lah..jangan hanya mengikat perut dan berlapar untuk kereta anda...anda kena ingat..satu hari nanti anda akan berkeluarga, memiliki rumah dan sebagainya..membelilah mengikut kemampuan dan keperluan. insyaallah..jika saya ada rezeki yang lebih..saya juga meminati kereta import. seperti toyota..mitsubishi, dan honda..heheheheh..kalau ada duit lah..

No comments: